Activiteit
Activiteit

Expositie Stephan Bar en John Frank Hoekzema

elke Vrijdag, Zaterdag, Zondag , 13:00 - 16:00 uur

Galerie Kunst 2001 

Expositie Stephan Bar en John Frank Hoekzema

In Galerie Kunst 2001 is van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 10 oktober 2021 een expositie te zien met werk van kunstenaars Stephan Bar en John Frank Hoekzema. Centrale thema’s in het werk zijn iconen en dierenwelzijn. Galerie Kunst 2001 is gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp en geopend op vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze openingsuren zijn er gastheren en vrouwen van Galerie Kunst 2001 aanwezig om meer informatie te geven. De expositie is ook op afspraak te bezichtigen. De toegang is gratis. 

De Belgische kunstenaar Stephan Bar behaalde zijn diploma schilderkunst aan de kunstacademie van Hasselt. Hij realiseert expressieve portretten van iconen uit de jaren’70 en ’80. Daarnaast maakt hij conceptuele werken en naaktportretten, vaak geschilderd op ongewone ondergronden zoals bijvoorbeeld cd’s, metalen gaas, plexiglas of papiercollages. Hij werd bekend met installaties waarmee hij, door het zorgvuldig plaatsen van spiegels en gaten in zijn schilderijen, toeschouwers andere dimensies van het werk laat ervaren. Hij werd hiermee in 2010 en 2012 genomineerd voor de publiekspijs van de Canvascollectie, een wedstrijd van de Vlaamse en Waalse nationale tv-zenders VRT en RTBF. Zijn werk werd zowel in 2010 als in 2012 tentoongesteld in Bozar te Brussel. Hij heeft een eigen kunstgalerij op de Zeedijk in Knokke.

 

John Frank Hoekzema werd geboren in Amsterdam in 1958. In zijn jeugd tekende hij graag en veel, maar daarin heeft hij zich destijds niet verder ontwikkeld. In zijn werk op diverse architectenbureaus kwam schetsen en tekenen uiteraard goed van pas. Pas  vanaf ongeveer 2013 ging bij John het gevoel kriebelen dat hij zelf kunst wilde maken. Hij ging boetseren en zich als volledig autodidact ontwikkelen in het maken van figuratieve sculpturen in gebakken klei, brons en composietmateriaal, als vrij werk en in opdracht. Met zijn beeld ‘I Rembrandt’ behoorde hij tot de finalisten van de eenmalige internationale zomertentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum te Amsterdam in 2019. Zijn liefde voor de natuur en met name de dierenwereld, leidde naast zijn menselijke portretten en figuren, ook tot meerdere dierenbeelden. Met de verkoop van dierensculpturen steunt John Frank dierenwelzijnsorganisaties zoals het Jane Goodall Instituut Nederland en de David Shepherd Wildlife Foundation uit Engeland. Zijn beeld ‘Born to be Wild’ was dit jaar finalist in de door deze Engelse stichting jaarlijks georganiseerde internationale kunsttentoonstelling Wildlife Artist of the Year.

Voor meer informatie over de kunstenaars en Galerie Kunst 2001 kan de website worden geraadpleegd: www.galeriekunst2001.nl. 

Kosten
Gratis

Gestart op vr 27 augustus 2021. Beëindigd zo 10 oktober 2021
Illustration