Activiteit

Zomerexpositie Galerie Kunst 2001

vr 16 jul 2021 - zo 22 aug 2021   |   9:00 - 15:00 uur   |   Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis

Galerie Kunst 2001 omgetoverd tot Kunst-Kijkdoos

In Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis van Badhoevedorp is tot en met zondag 22 augustus 2021 een zomertentoonstelling te zien met werk van kunstenaars John Striegel en Mika van Vonderen. Er zijn in deze periode geen vaste openingstijden en ontvangst door gastheren en-vrouwen. De galeriezaal is niet toegankelijk maar veranderd in een Kunst-Kijkdoos. De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden van het Dorpshuis Badhoevedorp. Die zijn wat ruimer dan gebruikelijk tijdens de zomerperiode omdat, zoals wordt gezegd, het dorpshuis lang genoeg dicht is geweest. 

Bezoekers van het Dorpshuis zullen worden verrast door de eigenzinnige werken van twee door de wol geverfde kunstenaars: 

John Striegel, een van de oprichters van Galerie Kunst 2001 en tevens de vaste expositie-inrichter, heeft voor de zomerreces exposite een intrigerende artistieke installatie ingericht. De Galeriezaal is ingericht als een Kunst-Kijkdoos die de titel: ’Iedereen is een kunstenaar. Of niet?’ heeft meegekregen. 

De kleurrijke schilderijen van Mika van Vonderen zijn te zien in de vitrines van de Galerie. Mika schildert vanuit het hart op het doek. Ze is als een vrije vlinder maar wel een koppige die haar eigen plan trekt. Na vrij fladderen via verschillende opleidingen, disciplines en creatieve ontwikkelingen, vond ze haar weg en koos ze voor de schilderkunst. Kernbegrippen van het werk dat ze in de Galerie laat zien zijn abstractie, ruimte voor toeval en eigen interpretatie van de toeschouwer. Ze schildert echter ook in opdracht portretten van mensen en dieren. 

Het werk van Mika van Vonderen is te koop, aanvragen per telefoon (inspreken op 020-6596693; u wordt teruggebeld) of per e-mail info@galeriekunst2001.nl.

Meer informatie over John Striegel is te zien en lezen op zijn website www.striegel-art.com en over Mika van Vonderen op www.mikakunst.nl. 

Het is traditie dat Galerie Kunst 2001 gedurende de zomermaanden een recesexpositie houdt omdat veel van de vrijwilligers die optreden als gastvrouw of –heer maar ook de organisatoren en veel kunstenaars in die periode genieten van een welverdiende vakantie. Het Dorpshuis Badhoevedorp en de Galerieruimte zijn echter te mooi om in deze periode leeg te laten staan.

Meer informatie over de openingstijden van het Dorpshuis Badhoevedorp via www.stichtingmaatvast.nl/locations/dorpshuis-badhoevedorp. Houdt indien van toepassing rekening met aanvullende maatregelen van Maatvast i.v.m. het coronavirus.

Voor meer informatie over Galerie Kunst 2001 kan de website worden geraadpleegd: www.galeriekunst2001.nl. 

Kosten
Gratis
Datum za 31 juli 2021
Gestart op
vr 16 juli 2021
Beëindigd
zo 22 augustus 2021
Illustration