Activiteit

Schilderwedstrijd 'Sloten: toen, nu en straks'

wo 30 dec 2020 - di 15 jun 2021   |   12:00 uur   |  

Het is zover: het is precíes 100 jaar geleden dat de zelfstandige gemeente Sloten (waar nu Nieuw-West en een deel van West ligt) door Amsterdam werd geannexeerd. Ter ere hiervan organiseert de Werkgroep Historie Sloten-Oud Osdorp in samenwerking met Ons Amsterdam de schilderwedstrijd 'De gemeente Sloten: toen, nu en straks'.

Deelnemers worden uitgenodigd te verbeelden hoe Sloten er vroeger uitzag, hoe het huidige grondgebied er uitziet of hoe u verwacht (of vreest) dat het er in de toekomst uit zal zien. In schilderijen is álles mogelijk! Dus ook een combinatie van verleden, heden en toekomst.  
Op deze manier wordt aandacht gevestigd op de recente geschiedenis van Amsterdam en het belang van behoud van de cultuurhistorie uit de voormalige gemeente Sloten.

Alle (amateur)schilders van alle leeftijden mogen deelnemen aan deze wedstrijd, die ook een leuke vrijetijdsbesteding (in coronatijd) wil bieden. Er zijn geen kosten verboden aan deelname. Een professionele jury voorgezeten door een oud-docent van de Rietveld academie zal een keuze maken uit de inzendingen. De winnaars ontvangen een cheque van 500 euro, 250 euro en een duo-cadeaubon voor een workshop.
Van twintig genomineerde schilderijen zal een tentoonstelling worden gemaakt. Aan alle inzenders wordt gevraagd bij de inzending bondig te omschrijven wat er te zien is op het schilderij. Alle inzendingen zullen met deze teksten worden opgenomen op de website geheugenvanwest.amsterdam. Als de kunstenaar daar toestemming voor geeft, dan zal het Amsterdam Museum bekijken of een of meer schilderijen in hun collectie passen.
Schilderijen kunnen vanaf vandaag tot en met 15 juni 2021 gratis ingestuurd worden via het inschrijfformulier op https://annexaties1921.com/2020/12/28/schilderwedstrijd/

Tevens vindt u hier meer informatie en de voorwaarden van de schilderwedstrijd.

Deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Nieuw-West.

Afbeelding: schilderij ‘Blik op Sloterdijk’ (circa 1920), van Dirk Johannes van Haaren (1878 - 1953)

Kosten
Gratis
Datum vr 30 april 2021
Gestart op
wo 30 december 2020
Beëindigd
di 15 juni 2021
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk