Activiteit

Galerie Kunst 2001 30 augustus t/m 6 oktober 2019 Expositie ‘Vreemde vogels, vergezichten’

elke vrijdag, zaterdag, zondag   |   13:00 - 16:00 uur   |   dorpshuis Badhoevedorp

In Galerie Kunst 2001, gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp is van vrijdag 30 augustus t/m zondag 6 oktober 2019 de zeer bijzondere expositie ‘Vreemde vogels, vergezichten’ te zien. In deze tentoonstelling is werk te zien van diverse cliënten van de stichting ‘Ons Tweede Thuis’. De Galerie is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur, maar de expositie is ook op afspraak te bezoeken. De opening vindt plaats op zondag 1 september 2019 om 16:00 uur. De toegang is gratis. 

De exposerende cliënten van ‘Ons Tweede Thuis’ werken in het Atelier van Dagcentrum Floriande. De kunst die zij maken werd vroeger vaak aangeduid als ‘Art brut’. Sedert de zeventiger jaren is de term ‘Outsider Art’ (of outsiderkunst) in zwang geraakt en deze wordt nu nog meestal gebruikt. Diverse grote musea (bijvoorbeeld de Hermitage Amsterdam), in binnen- en buitenland, hebben een aparte afdeling of vleugel voor deze kunstvorm.

In het Atelier van Dagcentrum Floriande aan de Waddenweg te Hoofddorp werkt een groep enthousiaste kunstenaars van verschillende leeftijden. Zij maken tekeningen, schilderijen en beelden. Ieder in zijn of haar eigen stijl. Het werk is te koop en te huur. Ook maken zij werk in opdracht.

De Stichting Ons Tweede Thuis is een organisatie ten dienste van mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke handicap, met een stoornis in het autismespectrum of met niet-aangeboren hersenletsel. Ons Tweede Thuis bestaat sinds 1967 en is werkzaam in de gemeenten Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Ouder-Amstel en Uithoorn. In deze gemeenten biedt Ons Tweede Thuis een breed en flexibel hulpverleningsaanbod, zowel in de thuissituatie als in specifieke woonvormen, dagcentra en werkprojecten.

Meer informatie over deze expositie, alsmede informatie over Galerie Kunst 2001 is te vinden op de website www.galeriekunst2001.nl

 

kosten: gratis
type:  Tentoonstelling
datum: zo 22 september 2019
gestart op: vr 30 augustus 2019
beëindigd op: zo 6 oktober 2019