Activiteit

Presentatie: Beter fotograferen met je smartphone.

dinsdag 9 oktober 2018 , 13:30 - 15:30 uur

De vrijwilligers van de interessegroep HCC!seniorenacademie willen senioren bij startersproblemen helpen met gerichte informatie en trainingen. Ook degenen die al enigszins vertrouwd zijn met automatisering kunnen worden geholpen hun kennis uit te breiden.

Bijna iedere 2e dinsdag van de maand geven de vrijwilligers een presentatie over een digitaal onderwerp.
Tot aan het einde van dit jaar staan de volgende activiteiten gepland in het dorpshuis te Badhoevedorp.


dinsdag 11 september - DigiD / Mijn Overheid.
dinsdag 9 oktober - Fotograferen met je smartphone.
dinsdag 13 november - Digitale Veiligheid.
dinsdag 11 december - Herhaling / Vrij onderwerp / Geen bijeenkomst.

 

De bijeenkomsten zijn van 13.30 - 15.30 uur.

Voor de maand oktoberr is het onderwerp: Fotograferen met je smartphone.

Digitale fotografie is een jonge techniek, die zich razendsnel heeft ontwikkeld. Waar analoge fotografie bijna tweehonderd jaar nodig had om van de platen-camera en de vlakfilm, via rolfilm van middenformaat in zwart-wit, te komen tot het bij ons nog wel bekende kleinbeeldformaat in kleur, is de digitale fotografie in slechts enkele decennia volledig tot wasdom gekomen. Met name de camera van de smartphone heeft voor een ware revolutie gezorgd. Met onze mobiele telefoon hebben we de hele dag door tevens een geavanceerde camera bij ons.

Fotografie heeft daarmee extra dimensies gekregen. Echter…, veel “wetten en regels” die gelden voor de analoge fotografie zijn niet veranderd. Richtlijnen en uitgangspunten voor compositie en belichting zijn nog onverkort van kracht. De invloed die sluitersnelheid en diafragma hebben op het uiteindelijke resultaat is nog steeds van groot belang en het begrip “scherptediepte” en het daarmee samenhangende scherpstelpunt speelt ook bij digitale fotografie een rol van betekenis.

Hoogste tijd dus om even stil te staan bij deze facetten. De SeniorenAcademie van de HCC wil u met deze presentatie in de gelegenheid stellen om de digitale camera van de smartphone beter te leren kennen. Daarnaast worden er oplossingen geboden om de digitale fotobestanden naar computer of tablet over te brengen. Tenslotte wordt er ook aandacht besteed aan enkele mogelijkheden voor fotobewerking en de tools waarmee dat kan.

 

Voor meer informatie of lidmaatschap kunt u contact opnemen via de website of een email sturen aan de heer Adriaan Stut.

Locatie
Dorpshuis Badhoevedorp
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Ook voor niet leden toegankelijk. De eerste maal gratis, daarna € 5,00 of inschijven als lid.
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: