Activiteit

Omgevingswet: eerlijke afspraken maken

woensdag 3 oktober 2018 , 18:00 - 21:30 uur

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp is aangesloten bij het LSA (Landelijk Samenwerkende Actieve bewoners). De LSA organiseert een serie landelijke bijeenkomsten over de Omgevingswet. De derde bijeenkomst vindt plaats op 3 oktober in Hoofddorp. 

Tijdens deze derde bijeenkomst gaat het om de vraag, hoe je er als bewonersinitiatief voor kunt zorgen dat je gelijkwaardig mee kunt doen binnen de Omgevingswet. Want al lijkt 2021 nog ver weg, je moet nu dealen met de gemeente om straks ook een goede positie te hebben.

Omgevingswet: eerlijke afspraken maken
Tijdens deze LSA-bijeenkomst gaat het om de vraag: “Hoe zorg ik ervoor dat we gelijkwaardig mee kunnen doen als bewonersinitiatief binnen de Omgevingswet?” Want al lijkt 2021 nog ver weg, je moet NU dealen met de gemeente om straks ook een goede positie te hebben.

Loop jij rond met vragen zoals: Welke rol kunnen bewonersinitiatieven pakken bij een grotere gebiedsontwikkeling? Welke randvoorwaarden (zowel op de inhoud als proces) vinden wij belangrijk als bewonersinitiatief om gelijkwaardig mee te (blijven) doen in participatieprocessen? of Welke afspraken kunnen we als bewonersinitiatief met de gemeente maken rondom participatie en hoe doen we dat? dan is dit de bijeenkomst waar je bij wil zijn.

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp is te gast om te vertellen over hun ervaringen bij de participatie gebiedsontwikkeling en het initiatief voor een Omgevingsvisie vanuit bewonersperspectief.  Op dit moment probeert Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp in gesprek te komen over de Omgevingsvisie die door de gemeente wordt opgesteld. Lukt het de bewoners om nu wel invloed te hebben? Welke fundamentele veranderingen aan het participatiesysteem zijn volgens de Dorpsraad noodzakelijk? Hoe zou de gemeente om moeten gaan met bewonersinitiatieven en staat zij ervoor open om daar goede afspraken over te maken? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden tijdens de bijeenkomst op 3 oktober.

Aanmelden voor deze bijeenkomst via de LSA zie link 

Locatie
Het P-punt, Graan voor Visch 14301 2132 VJ Hoofddorp
Kosten toelichting
Gratis voor leden LSA; bewoners 15 euro, beroepskrachten 50 euro. Bij de inloop wordt voor soep en broodjes gezorgd
Illustration
 
Deel dit: