Activiteit

Route Ontmoet - Nadezda Filippova

zaterdag 2 juni 2018 , 20:00 uur

Een concertpianiste uit het Verre Oosten van Rusland die in Amsterdam woont. Toen ze vijf jaar oud was, verliet ze haar ouders om muziek te studeren. Als een wonderkind leek niets onmogelijk, en op haar negende had ze haar eerste concerttournee in Europa, en slechts een jaar later voerde Filippova het pianoconcert van Bach uit met het St. Petersburg Philharmonisch Orkest.

Naast een perfect geschoolde technische pianiste in de Russische traditie, ontdekte ze haar eigen stijl en richting tijdens haar studie in Berlijn en Amsterdam. De stijl van Filippova, die oost en west combineert, kan worden omschreven als 'fusion' waarbij ze het beste uit deze twee werelden haalt. Haar nieuwste soloalbum Illimité weerspiegelt haar persoonlijke levensverhaal en neemt het publiek mee op deze innerlijke reis.

Ze concentreert zich steeds meer op muziek uit de 20ste eeuw, zoals Claude Debussy, Sergej Prokofjev en hedendaagse componisten zoals Jörg Widmann. Filippova is finalist van Dutch Classical Talent Award 2017-2018.

Locatie: dorpshuis Badhoevedorp
Aanvang: 20.00 uur (de zaal is open vanaf 19.40 uur)
Kosten: € 7,50 incl. hapje en drankje
U kunt zich aanmelden bij het dorpshuis of telefonsich via 020 4490696

Locatie
Dorpshuis Badhoevedorp
Kosten toelichting
€ 7,50 incl. hapje en drankje
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: