Activiteit

VVB lezing - Tot op de draad

dinsdag 20 februari 2018   |   13:00 uur   |   Dorpshuis Badhoevedorp

Dinsdag 20 februari vertelt historica en publiciste Ileen Montijn over hoe mensen voortdurend in de weer zijn met hun kleren: met repareren, vermaken, verkopen, uitdelen en doorgeven, uitlenen en koesteren.

Haar boek ”Tot op de draad” verscheen in 2017 en is reeds herdrukt en werd op televisie besproken in het VPRO programma Boeken. Ileen Montijn was redactrice buitenland bij NRC Handelsblad en is momenteel freelance medewerkster bij dezelfde krant.

Ileen vertelt in haar lezing over jongensbroeken van oude meelzakken, een zijden jurk die honderd jaar is gedragen, een bebloed hemd dat een politieke relekwie werd, over de gegoede burgers die chic wilden uitstralen en de massa’s armen die afhankelijk waren van liefdadigheid.
Scheepsladingen oude kleren reizen al eeuwen over de oceanen, driekwart van de wereldbevolking draagt tweedehands, net als de meeste Nederlanders in het verleden.

De lezing wordt georganiseerd door de Vereniging van Vrouwen van Badhoevedorp.
Niet leden, ook mannen zijn van harte welkom. De lezing is gratis voor de leden van de VVB.
Niet leden betalen € 7,50 aan de zaal. Er hoeft niet gereserveerd te worden, inloop vanaf 13.00 uur, in het dorpshuis van Badhoevedorp, Snelliuslaan 35, 1171CZ Badhoevedorp.

kosten: gratis voor leden
kosten toelichting: € 7,50 voor niet-leden
doelgroep:  Alle volwassenen