Activiteit

VVB lezing - Een reis van duizend mijl

dinsdag 16 januari 2018   |   13:00 uur   |   Dorpshuis Badhoevedorp

“Een reis van duizend mijl begint met een eerste stap”, zo luidt een Chinees spreekwoord.

Op dinsdag 16 januari a.s. neemt Inge Jansen u tijdens de lezing: 'Een reis van duizend mijl, reizen in China' mee op reis door dit fascinerende land.
China-deskundige Inge Jansen zette haar eerste stap in China in 1993, en het bleef niet bij één stap. Inmiddels heeft zij duizenden kilometers kriskras door dit immense land afgelegd: van de Zijderoute in het verre westen van China tot de afgelegen bergstreken in het zuidwesten, de uitgestrekte graslanden van Binnen-Mongolië en de drukke metropolen Shanghai, Guangzhou en Beijing.

Alle reiservaringen resulteerden in een schat aan kennis over het land, persoonlijke reisverhalen en ontelbare foto’s. Inge Jansen bestudeert het land al vele jaren en spreekt vloeiend Mandarijn Chinees. Sinds 2007 werkt zij als onafhankelijk consultant en schrijver. Inge is de auteur van de Nederlandstalige Dominicus reisgids over China, geeft lezingen en organiseert culturele activiteiten in zowel China als Nederland. Zij verdeelt haar tijd tussen China en Nederland, waarbij in China een dorp aan de rand van Beijing haar uitvalsbasis is.
Haar uitgangspunt is dat ‘kennis’ leidt tot ‘begrip’, vandaar de naam van haar bedrijf: Mingbai – het Chinese woord voor “begrijpen”.

De lezing wordt georganiseerd door de Vereniging van Vrouwen van Badhoevedorp. Niet leden, ook mannen, zijn van harte welkom. De lezing is gratis voor leden van de VVB, niet leden betalen € 7,50 euro aan de zaal.
Er hoeft niet gereserveerd te worden, inloop vanaf 13.00 uur, in het dorpshuis van Badhoevedorp, Snelliuslaan 35, 1171CZ Badhoevedorp.

kosten: gratis voor leden
kosten toelichting: € 7,50 voor niet-leden
doelgroep:  Alle volwassenen