Activiteit

Expositie

dagelijks   |   10:00 - 17:00 uur   |   Artcetera Galerie

Tot en met half september is bij Kunst en Quiche een expositie met werk van Katja Berkensosch.

Haar manier van werken is meditatief, een beleving die zij wil overbrengen op de beschouwer. Zij wil deze als het ware meenemen op mijn ‘spirituele zoektochten’ een wereld gevuld met symbool, kleur en taal. De symbolen zijn persoonlijk, maar veelal universeel. In Katja’s werk zijn brieven, vlinders, het labyrint, vleugels en architectonische vormen terugkerende beelden.

“De gebouwen in mijn werk zie ik als een vertrekpunt, zij staan symbool voor de dagelijkse wereld, het leven waarin van alles moet, en waarvan je los wilt zijn om verbinding te maken met het onbewuste.”
Katja Berkenbosch (1970) is in Amsterdam geboren waar zij woont en werkt. Zij volgde verscheidene cursussen intuïtief tekenen en een beroepsopleiding creatieve educatie. Haar specialisatie ligt binnen het werken met papier en textiel. Zij geeft cursussen in verschillende beeldende technieken waarbij de aandacht ligt op het begeleiden van de deelnemers op de weg van innerlijke creativiteit. Sinds 2006 richt Katja zich voornamelijk op haar autonome werk.
Katja werk heeft heel eigen stijl, die zijzelf omschrijf als ‘schilderen met papier’. In haar panelen treft men diverse soorten papier aan; lokta- en Japanspapier, olie- en waxpapier, Nepalees- en Indiaans handgeschept papier, kahari-, en asarakusui papier, maar ook kranten en ander industrieel papier. Door het materiaal in zeer kleine stukjes te scheuren of te snijden, ontstaan nieuwe structuren met een eigen karakter. Deze stukjes zij als het ware de ‘verf’ zij worden één voor één met het penseel opgenomen.
“Het labyrint. Het volgen hiervan is een persoonlijke ervaring, het leidt je naar de kern van je eigen innerlijk bewustzijn. Het is een vorm die mij uitnodigt tot het maken van panelen in verschillende sferen. Het pad kan licht zijn, maar ook gehuld in duisternis, inzichtelijk of eerst ondoorgrondelijk.”

kosten: gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Tentoonstelling
datum: do 14 september 2017
gestart op: zo 9 juli 2017
beëindigd op: ma 18 september 2017
Nog geen reacties