Activiteit

Zomerexpositie met werken van Yvonne Noordam-Weygers

dagelijks   |   10:00 uur   |   Galerie Kunst 2001

Zomerexpositie 30 juni t/m 27 augustus 2017 - Yvonne Noordam-Weygers

In november 2016 vierde Stichting Kunst 2001 haar 30 jarig jubileum met een expositie van 45 gevarieerde lievelingskunstwerken, ter beschikking gesteld door vrienden en Badhoevedorpers.

Ook Yvonne Noordam-Weygers nam eraan deel met haar eigen gedetailleerde collage/schilderij: “ Antiekmarkt Djakarta” 120 x 70 cm. Het kunstwerk oogstte veel belangstelling en kreeg veel lof. De verklarende tekst waarom dit haar lievelingswerk was: Op deze antiekmarkt in Djakarta liep ik en heb er iets gekocht dat ook in deze collage verborgen zit. Het kunstwerk blijft me dierbaar als herinnering aan mijn jeugd in Indonesië.

Tijdens deze succesvolle expositie overleed Yvonne plotseling op 26 november 2016, een schok voor iedere bezoeker. Vandaar dat de vrijwilligers van de galerie in het dorpshuis een zomerexpositie hebben ingericht als een postuum eerbetoon aan Yvonne Noordam-Weygers met een aantal van haar werken.

Yvonne was jarenlang kunstzinnig actief met velerlei technieken, vooral haar collages werden geroemd. Juist voor haar overlijden maakte ze tgv 100 jaar Schiphol haar laatste collage Als deze collage ooit echt op Schiphol  komt te hangen is dat nog een droom die uitkomt.  

Haar levensmotto: “delen = vermenigvuldigen” komt tot uiting door sinds 1990 de netto opbrengst van haar collectie kunstkaarten aan goede doelen te schenken, zoals Halin en Yamaru in Indonesië.

Zomerexpositie Galerie Kunst 2001 kent géén vaste openingstijden. De expositie is te bewonderen tijdens openingstijden van het Dorpshuis, en uiteraard is op afspraak een bezoek mogelijk  via tel. 020-6596693 (u wordt teruggebeld).

De meeste werken zijn te koop, een deel van de opbrengst gaat naar de goede doelen Halin en Yamaru in Indonesië. Aankoop kan evt. ook met een betalingsregeling.

Bij interesse gelieve te bellen met 020-6596693.

Laat uw bericht achter en u wordt teruggebeld

website Yvonne Noordam: www.gambarini.nl

website Galerie: www.galeriekunst2001.nl of info@galeriekunst2001.nl

kosten: gratis
type:  Tentoonstelling
datum: ma 14 augustus 2017
gestart op: za 1 juli 2017
beëindigd op: zo 27 augustus 2017
meer info over locatie: Galerie Kunst 2001 is prominent naast de ingang gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp. Snelliuslaan 35. Entree is vrij en er zijn volop gratis parkeerplaatsen.
meer info: www.gambarini.nl
bijzonderheden
Zomerexpositie is ingericht zodat ook tijdens het zomerreces van Galerie Kunst 2001 toch kunst te bekijken is.
Nog geen reacties